Bakgrund

ROSERS VICE

Nästa spel 2024.08.31

North Valley är en till synes normal liten stad med det sedvanliga livet som de flesta tycker sig leva. Men i det dolda finns det två kriminella organisationer som slåss om territorium och droghandeln med fokus på kokain och vapensmuggling. Våldet har eskalerat på senare och polisen jobbar febrilt med att få bukt på situation. Sheriffens kontor har också kallats in för ett samarbete med inriktning på Joint Op. Detta är inte helt uppskattat av polisen som känner sig något trampade på tårna, då staden är vad de anser vara ”deras” och de behöver ingen hjälp från sheriffen. Livet i staden rullar på, även om banken märkt av de kriminellas hotfulla närvaro, så väljer de att hålla öppet. Trots den uppenbara risken. Polis åker på de vanliga utryckningar som sig bör, de har koll på den vanliga kändisarna eller klienterna som ofta får sova en natt eller två i arresten och ibland häktet. Dock försöker dessa stammisar så klart hålla sig undan så mycket som möjligt och slippa bli upplockade.


Eventet

Detta är ett spel för dig som vill ha en upplevelse utöver en massa action! Du skapar en karaktär på egen hand eller så vi bygger vi en åt dig. Rollkaraktären är nu den person som du ska spela i staden North Valley. Du kan ha önskemål men vi kan även bestämma detta åt dig, det avgör du själv; driv en butik, ett café, sälj droger, försök att bli borgmästare, jobba som sjuksköterska, läkare, byfånen eller något annat du kommer på själv. Valmöjligheten är på gränsen till obegränsad!


Rosers Vice är ett airsoft/lajvspel som utspelar sig någon gång på det ljuva 90-talets Amerika. Spelet är inte styrt i detalj av en spelledare, utan ni har fria händer inom ramarna för eventetsupplägget att agera inom. Detta evenemang fokuserar på rollspelandet och upplevelsen i alla interaktioner. Inslag av konflikt där det skjuts kommer att ske med soft air guns, men det är inget som är tänkt att ta över i rollspelet, utan fungera som inslag eller komplement till handlingar och händelser. Allt du gör, eller inte gör, skapar konsekvenser. Nu är det upp till dig att ta tillfället i akt för starta upp ett kriminellt imperium eller att som vanlig civilist försöka överleva allting. Rosers Vice kommer vara ett självgående scenariospel där målet är att erbjuda en sandboxupplevelse där arrangörerna erbjuder verktygen och spelarna formar spelet.